222rehber.com'a kayıtlı firma sayısı 1706
Ne aramıştınız? Ne aramıştınız?
Öğrenciye Özel
Hemen Bul
İş İlanları
Keşfet
Sorun Bildir
X
Yukarı

Tarihi Ve Kültürel Yolculuk: Balmumu Heykeller Müzesi

Balmumu Heykeller Müzesi hikayesine Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Madame Tussauds Müzesi'ndeki Atatürk heykelinin daha iyisini yapmak için harekete geçmesiyle başlar. Eskişehir’in en çok ilgi çeken müzelerinden biri olan Balmumu Heykeller Müzesi’nde, büyük bir kısmını Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı 200'den fazla balmumu heykel sergilenmektedir. Gelin hep birlikte çarpıcı balmumu heykellere ev sahipliği yapan Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi’ni keşfedelim!

Tarihi Ve Kültürel Yolculuk: Balmumu Heykeller Müzesi

Eskişehir’in yoğun ilgi gören müzelerinden biri olan Balmumu Heykeller Müzesi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in kuruculuğunda 2013 yılında açılmıştır.
Dikkat çeken koleksiyonu ile Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi yerli ve yabancı birçok ismi ağırlamaktadır. Resmi adıyla “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi” her gün onlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

Londra’daki Madame Tussauds Müzesi ziyareti sonrasında Büyükerşen, “Orada sergilenen Atatürk’ün heykeli kendisine benzemiyordu. Ben de heykeli hiç beğenmedim. Bunun üzerine bal mumundan Atatürk heykeli yapmaya başladım” diyerek müzenin yapım aşamasının başlangıç noktasını anlatmıştır.

Tarihi Ve Kültürel Yolculuk: Balmumu Heykeller Müzesi

Dünyaca ünlü Madame Tussauds’un Türkiye’deki ilk örneği olarak anılan müze 5 farklı kategoriden oluşuyor. Müzede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sayıda heykelinin yanı sıra değerli Osmanlı padişahlarından Kurtuluş Savaşı komutanlarına, birçok devlet adamından sinema ve tiyatro sanatçılarına kadar farklı eserler sergileniyor. Müzeyi gezerken görebileceğiniz kişilerden bazıları ise; Fazıl Say, Nazım Hikmet, İsmet İnönü, İlber Ortaylı, Necip Fazıl Kısakürek, Hulusi Kentmen, Adile Naşit, Kemal Sunal, Emre Kongar, Gandhi, Merkel, Cüneyt Arkın…

Tüm geliri kız çocuklarının ve engelli çocukların eğitimi ve sağlık konuları için kullanılan Balmumu Heykeller Müzesi şimdiye kadar 3 milyona yakın ziyaretçi ağırlamıştır. 200’e yakın eseri sergileyen Balmumu Heykeller Müzesi’ndeki eserler gün geçtikçe genişletilmektedir. Nadide balmumu eserler içeren koleksiyona yenilerinin eklendiği müzede; 2021 yılı itibariyle Türk Sanat Müziği’nin efsane sesi Müzeyyen Senar, kalp pilinin mucidi Canan Dağdeviren, besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen, şarkıcı ve söz yazarı Candan Erçetin, gazeteci Ertuğrul Özkök gibi isimler de yerini aldı.

Tarihi Ve Kültürel Yolculuk: Balmumu Heykeller Müzesi

Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan müzede 5 farklı alan bulunmaktadır. Salon A kısmında; Atatürk, Osmanlı, Kurtuluş Savaşı, Cumhurbaşkanları ve Cumhuriyet isimli bölümlerde bağımsızlık yolculuğunda önemli rollere sahip kişilerden Atatürk ve ailesine kadar birçok ölümsüz kişiyi görebilirsiniz.

Salon B kısmında; Havacılık ve Demiryolu, Basın Yayın, Sinema – TV, Spor, Tiyatro, Sanayi, Dünya Liderleri, Bilim isimli bölümlerde birbirinden farklı alanlarda başarılara sahip kişileri inceleyebilirsiniz.

Salon C kısmında Tarihi Karakterler isimli bölümde Türk kültür ve edebiyatının zenginleşmesinde önemli yere sahip Nasreddin Hoca ve Alparslan gibi kişileri inceleyebilirsiniz.

Salon D kısmında Demokrasi isimli bölümde, 1950 ve sonrasında görev alan devlet adamlarının balmumu heykellerini inceleyebilirsiniz.

Tarihi Ve Kültürel Yolculuk: Balmumu Heykeller Müzesi

Salon E kısmında ise Eğitim, Anılar ve Ödüller isimli bölümler yer almaktadır. Bu alanda Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e ait ödülleri ve diğer balmumu heykelleri keşfedebilirsiniz.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nin hemen altında yer alan Balmumu Heykeller Müzesi’nde dilerseniz hediyelik eşya dükkanını da ziyaret edebilirsiniz.

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi hakkında Eskişehir’in değerli ismi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen;

“Tarihimizin ürünüyüz ve yetiştirdiğimiz insanlar kadarız.
Gurur duyulacak bir tarihimiz var.
Gurur duyulacak insanlar yetiştirdik.
Balmumu heykeller, tarihle ve ünlü kişilerle insani bir temas kurmaya çok uygun.
Umuyorum ki, yaptığım heykelle, tarihimizle, insanımızla, yani kendimizle barışmak konusunda, karınca kararınca da olsa bir katkı yapacaktır.” sözlerini sarfetmiştir.

Bu değerli koleksiyonu ve Balmumu Heykeller Müzesi’ni herkesin mutlaka görmesini tavsiye ediyoruz.

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi’ni Hangi Günler Ziyaret edebilirim?

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi’ni pazartesi günleri hariç haftanın altı günü ziyaret edebilirsiniz.

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Ziyaret Saatleri

Pazartesi: Kapalı
Salı – Cuma: 10.00-17.00
Cumartesi – Pazar: 10.00 -18.00

Tarihi Ve Kültürel Yolculuk: Balmumu Heykeller Müzesi

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Bilet Fiyatları

İndirimli Bilet Fiyatı: 15 TL
Tam Bilet Fiyatı: 25 TL

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Nerededir? Nasıl Gidilir?

Tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan müzeye birçok ulaşım alternatifi bulunuyor. Eğer şehir merkezinden müzeye ulaşım sağlamak istiyorsanız öncelikli olarak tramvay hattını kullanabilirsiniz. Otogar yönünde istikamet eden tramvaylar ile Atatürk Lisesi durağında inebilirsiniz. Sonrasında birkaç dakika yürüyerek Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi’ne ulaşabilirsiniz. Ayrıca Odunpazarı bölgesine giden otobüsleri kullanarak da Atatürk Lisesi yakınında indikten sonra müzeye ulaşabilirsiniz.

Kendi aracınız ile ulaşım sağlamayı düşünüyorsanız kolaylıkla park alanı bulabilirsiniz. Yoğunluğa bağlı olarak dolu olabilecek park alanları için birçok seçeneğiniz bulunuyor. Aracınızı Atatürk Bulvarı üzerinde park edebilir veya Kurşunlu Camii ve Külliyesi yakınında bulunan otoparka bırakabilirsiniz.

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi İletişim Bilgileri

Telefon: 0222 220 81 85
Adres: Şarkiye Mah. Atatürk Blv. No:43, 26010 Odunpazarı/Eskişehir (Çağdaş Cam Sanatları Müzesi altı)

ÖNCEKİ OMM Karma Sergi: Maziye Bakma Mevzu Derin

Günümüz dünyasında bireye biçilen roller ve yapıştırılan etiketler neticesinde “öteki” kavramı baskın bir şekilde ortaya çıkıyor. İnsanın varoluş mücadelesindeki topluma ve toplumsal yargılara uyum süreci ise sancılı bir şekilde kendini gösteriyor. 31 sanatçının yer aldığı “Maziye Bakma Mevzu Derin” karma sergisi tam da bu noktada, toplumdaki “öteki” kavramını etkileyici bakış açılarıyla ele alıyor. Geçmişten günümüze bireye ve kimliklere biçilen rollerden toplumsal yargılara, kültürel alışkanlıklardan tabulara kadar birçok konuya ışık tutuyor.

SONRAKİ Eskişehir’in Kültürel Mirası: Tarihi Odunpazarı Evleri

Eskişehir’de gezilecek yerler denildiğinde ilk sıralarda yer alan Odunpazarı Evleri, tarihi mimarisi ile uzun yıllardır varlığını sürdürmektedir. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde övgüyle bahsedilen Eskişehir Odunpazarı Evleri; geniş bir alanda tarihi sokakları, rengârenk evleri, camileri, müzeleri, büyüklü küçüklü cafeleri, el sanatları dükkânları ve daha nicesi ile adeta bir açık hava müzesidir. Bu yazımızda Tarihi Odunpazarı Evleri’ni ve görülmesi gereken noktalarını birlikte keşfedeceğiz.

Hiç yorum yapılmamış!

Yorum yap

Yorum yapmak için Giriş yapmalısınız.

X